Allt och lite till kring att ansöka om ett lån

August 23, 2022 by No Comments

Innan du skickar in en låneansökan bör du både kontrollera så att du uppfyller kraven för lånet och att du får det bästa möjliga erbjudandet. För att lyckas kan du vända dig till navibanker.com/se/ för att ta reda på mer kring låneprocessen samtidigt som du får en smidig överblick av en lång rad långivare. Fortsätt därtill att läsa nedan för att ta reda på vad det är som en långivare förväntar sig av dig.

Följande krävs av dig när du tar ett lån

För att du ska få din låneansökan beviljad måste du uppfylla särskilda krav som ställs av långivaren. Vad kraven består av kan bero på vilken långivare du satsar på, men ett gemensamt krav för många av långivarna är att du måste vara folkbokförd i Sverige. Du ska därför ha ett svenskt personnummer för att få ansöka om ett lån.

Gällande åldersgränsen är standarden 18 år, men det finns ett flertal långivare som sätter gränsen vid 21, 23 eller 25 år. Yngre personer har oftast inte en stabil ekonomi än, och just därför vill långivare inte sätta åldersgränsen för lågt.

Samtidigt ska du inte ha betalningsanmärkningar i form av bland annat tidigare lån som ligger och tickar hos Kronofogden. Sist men inte minst ska du dessutom självfallet kunna betala tillbaka i tid. För att försäkra sig om dina återbetalningsmöjligheter tas en kreditupplysning på dig när du ansöker om lånet.

Tips inför ansökan om lån

Om du vill säkerställa att din låneansökan blir beviljad rekommenderas det att ha en medlåntagare. Med två personer som ansöker om ett lån snarare än en är chansen större att pengarna betalas tillbaka. Långivaren ser detta som ett stort plus och är därför mer villiga att bevilja din låneansökan.

Ett tips till som är av yttersta vikt att följa är att bara låna pengar som du verkligen kommer att kunna betala tillbaka. Granska din ekonomiska situation och låna inte pengar om du inte säkert vet att du kan återbetala det fullständiga beloppet. Undvik dessutom att ta lån om du redan har andra lån som ligger och tickar.

Sist men inte minst ska du alltid kontrollera hur hög räntan är innan du ansöker om ett lån. Jämför flera olika alternativ så att du får bra villkor som du kan vara nöjd med.