3 kortspel som du inte vill gå miste om

August 25, 2022 by No Comments

Är det dags att spela kortspel med familj och vänner eller vill du möjligtvis prova på några varianter som du kan spela på egen hand? Vad fallet än må vara har du en hel uppsjö av valmöjligheter, och vi ska ge tips på några av de många roliga kortspelen som väntar på dig.

Det populära kortspelet UNO

UNO är ett spel som flitigt spelas av både barn och vuxna världen över. Detta är kanske inte konstigt när man kikar på hur enkla reglerna är samt hur lätt det är att komma in i spelet. Det här har gjort UNO till det ultimata familjespelet som de flesta oberoende av ålder kan vara med och spela.

Trots att UNO är ganska enkelt kan reglerna variera en aning beroende på hushåll. Därför är det en god idé att klicka dig vidare på länken för att läsa mer kring reglerna inom UNO: Uno-regler.se. Införskaffa dig din egen kortlek idag och kom igång med att spela UNO tillsammans med någon som du håller kär.

Finns i sjön

Finns i sjön är ännu ett kortspel som du med största sannolikhet är bekant med. Du kan spela med antingen en eller flera motståndare, och spelet är utformat för att lämpa sig väl för barn. Om du har planerat en spelkväll tillsammans med familjen är därför Finns i sjön ett utmärkt val för alla åldrar. En stor fördel är även att du kan använda dig av en vanlig kortlek för att börja spela, till skillnad från UNO där en särskild UNO-kortlek krävs.

Att lägga patiens

Kortspel behöver du inte alltid spela med andra, utan visst finns det alternativ som du kan ta del av på egen hand. Här talar vi mer specifikt om att lägga patiens, en typ av kortspel där det räcker med att du har en vanlig kortlek därhemma.

Patiens är inte ett enda spel, utan det finns en lång rad olika patienser att välja mellan med sina egna regler. Vissa patienser vinner du slumpmässigt medan andra kräver kunskap och erfarenhet. Du kan därför själv bestämma huruvida du vill satsa på ett enklare eller mer avancerat kortspel utefter vad du föredrar.